Motivation

05.04.2018 08:54

Att vara motiverad för träning är en av hörnstenarna för att lyckas med sin målsättning. Kan tyckas självklart men med sjukdomar och skador kan det ibland kännas hopplöst att ta sig till gymet för ännu ett träningspass. Jag har själv under åren drabbats av skador och sjukdomar, en del allvarliga, men alltid hittat tillbaka till min motivation att träna. Med åren av skador har det blivit att anpassa övningarna efter nya förutsättningar men det går alltid att hitta lösningar för att fortsätta sin träning. 

Jag tränar varannan dag och kör igenom hela kroppen vid varje pass. Har ett begränsat antal övningar som jag anpassat efter de skador jag har i axlar och knä. Har relativt få övningar men som jag kan belasta ordentligt och passet tar ca 50 min.Viktigt här är att tänka på att man som senior behöver återhämtning efter varje styrkepass och varannan dags träning är för mig optimalt. Då hinner jag återhämta mig och kan köra för fullt också kommande pass. Det är också viktigt och tänka på att man minskar risken för träningsskador när man låter kroppen återhämta sig efter varje pass. 

Jag har under åren begått alla fel man kan göra i träningen med pass på flera timmar och ignorera smärtsignaler i kroppen att man tränat för hårt. Det positiva är att man efter alla års träning nu kan anpassa träningen på ett "förståndigare" sätt. 

Min uppmaning till dig är att inte låta skador och sjukdomar bli ett sätt att undvika styrketräningen. Med anpassad träning finns alla förutsättningar att ta sig till gymet. Det är fantastiskt och uppleva vad vilja och motivation kan göra trots svåra handikapp och skador. På gymet möter jag människor med svåra handikapp som inte låter sig nedslås utan kör anpassad träning och utstrålar ett härligt självförtroende och glädje.