Träningsprogram

17.04.2018 11:11

Det finns en uppsjö av olika erbjudanden om träningsprogram för styrketräning. Populärt i media just nu är att skriva om  kändisar som kör ett träningsupplägg som kallas " 16 weeks of hell". Det finns också liknande när det gäller mental träning och då döpt till "Helvetesveckan". Började själv styrketräna redan vid 16-års ålder så det är kanske på sin plats att döpa det till, "48 years of hell".Inte många som skulle ställa upp på det träningsupplägget.

Som senior behöver man anpassa träningen då man i  många fall har skador eller sjukdom som begränsar/utesluter vissa övningar. Jag har ett antal övningar som jag absolut inte kan utföra men har då hittat andra övningar som fungerar. Bänkpress är en övning jag inte kan utföra efter en axeloperation men det hindrar inte mig inte från att träna bröstmuskeln men har då anpassat med övningar som fungerar. Det går alltid att hitta alternativ i träningen så man ska absolut inte ge upp när man känner smärta, utan då ta hjälp och hitta alternativa övningar. Trots flertal skador kan jag idag styrketräna för fullt med anpassade övningar. Det har tagit sin tid med rehabträning men jag har successivt kunnat vänja kroppen vid högre belastning.

Jag lämnar gärna tips och besvarar frågor.Ta kontakt via kontaktuppgifter på hemsidan så återkopplar jag så fort som möjligt.